Categories: Evenimente
  •  
  •  
  •  

Divna Ljubojevic, supranumită și vocea îngerilor, revine din nou în România. După câteva concerte sold out, şi la cererea fanilor, artista va susţine un nou concert dedicat sărbătorilor Pascale, chiar în Duminica Floriilor.

Evenimentul va avea loc la Sala Radio pe data de 12 aprilie 2020, începând cu orele 20.00.

Alături de talentata soprană, pe scena bucureşteană va fi îndrăgitul actor român Dan Puric. Aceştia vor oferi o reprezentaţie cu înaltă rezonanţă spirituală, care să bucure inimile românilor.

Despre muzica Divnei se spune că atinge corzile sufletelor prin puritate, modestie şi fluenţă şi că impresionează prin culoarea captivantă a vocii şi claritatea tonului, foarte rar întâlnite. Trăind încă din copilărie în lumea muzicii, Divna posedă o mare experienţă şi abilitate de a transmite esenţa – respectiv aceea a unei fiinţe care îi cântă lui Dumnezeu.

Preţul biletelor variază, după cum urmează:
Categoria 1 – 195 lei
Categoria 2 – 155 lei
Categoria 3 – 98 lei
Biletele se gasesc la vanzare pe Eventim.ro, Bilete.ro, iabilet.ro, Entertix.ro si in magazinele partenere.

Divna Ljubojevic s-a născut în Belgrad (Serbia) ȋn 1970. Încă de la 10 ani a fost îndemnată să cânte, dupa ce, o măicuţă de la mănăstirea Vavadenje, i-a descoperit calităţile vocale remarcabile. La 17 ani se înscrie la Colegiul de Muzică Mokranjac din Belgrad, iar mai apoi devine studentă a Academiei de Muzică din Novi Sad. În urma acestei perioade de perfecţionare, Divna devine dirijorul Corului Mokranjac şi conduce din 1989, pentru o perioadă de doi ani, „Prima Societate Corală” din Belgrad. Ȋn 1991 înfiinţează Ansamblul Melodi cu care începe să susţină concerte de muzică bisericească veche şi contemporană.

Corul îl are ca patron spiritual pe Sfântul Roman, care este cunoscut în istoria creştinismului sub numele de Melod, considerat unul dintre cei mai buni poeţi pentru bogăţia gândirii sale, profunzimea sentimentelor şi inspiraţia poetică. Originea cuvântului Melod este greacă şi semnifică „dirijor de cor”. Începând cu anul 2001, corul Melodi, împreună cu Divna ca solist şi dirijor prezintă patrimoniul muzical ortodox în întreaga lume (Franţa, Elveţia, Italia, Spania, Portugalia, Germania, Belgia, Olanda, Austria, Rusia, Africa), atât la festivaluri de renume, precum şi în concerte independente. În ultimii 18 ani, Divna şi corul Melodi au susţinut peste 500 de concerte.

Dan Puric, un actor desăvârşit

Dan Puric, născut în 1959 în Buzău, este unul dintre cei mai cunoscuţi actori români atât în ţară, cât şi în străinătate. Studiile le-a finalizat în Bucureşti, a absolvit Liceul de Artă „Nicolae Tonitza”, iar mai apoi Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” sub îndrumarea lui Dem Rădulescu. S-a remarcat ca actor ȋn Bucureşti, unde până în prezent, joacă în reprezentaţiile Teatrului Naţional „I.L.Caragiale”. Totodată, în calitate de regizor a realizat spectacole precum „Toujours l’amour”, „Made în România” sau „Don Quijote”, cu care a urcat pe marile scene ale lumii teatrului mondial, ajungând în Viena, Budapesta, Montreal, New York sau Paris.

Pe lângă teatru, Dan Puric a realizat şi jucat în spectacole de pantomimă, transmise de BBC Belfast Royal College şi din anul 2009 a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi conferenţiari români, susţinând conferinţe în toate colţurile ţări pe teme ce ţin de valorile moralei creştin-ortodoxe, mare parte dintre acestea fiind în colaborare cu Biserica Ortodoxă Română.